Armando Franyuti en Alma HernándezWij stellen U voor: Armando Franyuti en Alma Hernández en hun kinderen Samanta en Cristian
Ze komen  uit Mexico, maar zijn sinds 2004 in Spanje gevestigd, en zijn lid van de I.E.E. Beiden hebben een roeping voor het pastoraat. Armando heeft het tweede niveau van het SEUT voltooid, maar om het derde en laatste niveau te kunnen studeren, zal hij eerst als informaticus nog een aantal jaren moeten werken om het gezin te kunnen onderhouden, terwijl hij zijn schriftelijke studie voortzet. Alma heeft theologie gestudeerd in Mexico, en we hopen dat ze het derde niveau kan studeren tijdens de cursus 2008-2009, waarna ze dan klaar zal zijn om predikant te worden. In Merida en Miajadas zit men om haar te springen. Het SEUT is bereid zich in de schulden te steken om haar een beurs te verschaffen, zo noodzakelijk acht men de investering in Alma. Zij zal een voortreffelijke gemeentepredikant wezen, verwacht men, terwijl Armando t.z.t.(en liefst zo snel mogelijk) een prima jongerenwerker zou zijn. 

Mariano Arellano en Gloria Pérez
Dan zijn er ook nog: Mariano Arellano en Gloria Pérez en hun kinderen Noah en Rubén.
Zij wonen in Pineda del Mar. Mariano begon zijn studie aan het SEUT via schriftelijke cursussen. Na enige tegenslag nam hij de studie op aandrang van zijn predikant, die hem daarin begeleidde, weer op. Nu zeer overtuigd van zijn roeping en in deze beslissing gesteund door zijn echtgenote
Gloria, gaf hij zijn werk op om zich te wijden aan zijn studie. Gedurende de cursus 2007-2008, en dankzij een beurs van de United Methodist Church, heeft hij een compleet semester in het SEUT doorgebracht, waarbij grote capaciteiten heeft getoond. Al zijn docenten zijn  het eens in een positieve beoordeling.
Men overweegt de mogelijkheid Gloria Perez het komend jaar aan als kleuterschoolleidster aan te nemen bij de Protestantse scholen in Madrid. Dat zou de overkomst van het gezin naar het SEUT mogelijk kunnen  maken, ook al zou het salaris maar moeilijk voldoende kunnen zijn voor het onderhoud van het gezin én de studie. De gemeente thuis opent een rekening, waarop gemeenteleden af en toe iets kunnen storten voor dit echtpaar. Zelf hebben ze aangeboden hun flatje te verkopen, maar de kerk acht dit niet verstandig, aangezien ze deze mensen graag in die buurt wil inzetten, en dan is eigen woonruimte een stuk voordeliger. Het is de commissie voor de Roepingen duidelijk geworden dat duidelijk geworden, dat beide leden van het echtpaar de roeping van Mariano voor het ambt dragen, en dat beiden een diepe liefde voor de kerk hebben, waardoor ze zulke grote risi
co’s willen nemen.
Ook hier zal het SEUT alles doen wat in zijn vermogen ligt om het echtpaar te helpen.
Jonatán Navarro en Marta López
Als laatsten zijn er dan Jonatán Navarro en Marta López en hun zoon Enoc.
Beiden hebben een roeping tot het pastorale ambt. Ook al hebben ze zich jaren geleden ingeschreven op een schriftelijke cursus, ze schoten er niet mee op, en daarom besloten ze vanaf september dit jaar deel te nemen aan het programma voor inwonenden en te beginnen bij niveau 1.
Beiden hebben ze hun respectievelijke werk opgegeven (hij: grafisch ontwerper, en zij: administratieve kracht bij de douane), al deden ze dat op verschillende manieren: Anna is op haar verzoek op non-actief gesteld, en Jonatan zal per september werkeloos worden. Daarom zal  hun enige inkomsten bestaan uit zijn werkloosheidsuitkering, plus enige bijstand die is beloofd door de kerk van Betlem (EEC) die pal achter ze staat. De kerk van Ierland heeft 6000 pond beloofd, verdeeld over 3 jaar, hetgeen neerkomt op 2400 euro per jaar. Daar kun je niet van bestaan in Spanje, waar het leven minstens zo duur is als hier. Het echtpaar heeft een grote bijdrage aan de eigen kerk heeft geleverd, met name aan de supervisie van een bewustwordingsprogramma voor gemeenteleden en de begeleiding van de opgroeiende jeugd.

Om kort te gaan…
We hebben te maken met drie echtparen, in diverse situaties, maar ze hebben allemaal een onbetwistbare roeping, gezien de hoge prijs die ze er stuk voor stuk voor hebben moeten betalen. Hun situatie is onzeker. Vanuit het SEUT heeft men de beslissing genomen om hoe dan ook deze opgave te vervullen. De plaatselijke kerken doen hun best, de top van de kerk verleent alle medewerking, zouden wij dan niet in staat zijn hen te steunen met onze liefde, ons gebed, en een stevige bijdrage in het lesgeld?  Samen kunnen we dat!


Uw inzet heeft een fantastisch bedrag opgebracht: door Uw goede gaven hebben we begin dit jaar 1290.51 euro kunnen overmaken voor dit doel. Alle gevers heel hartelijk dank!

Uw gebed en aandacht voor deze jonge mensen blijven belangrijk!!!


In het laatste Berichtenblad staat over hen het laatste nieuws te lezen uit een bericht dat we in maart 2010 ontvingen:
Armando Franyuti en Alma HernándezArmando en Alma wonen in een kleine flat vlak bij het seminarie. Zij is aan het studeren om deze zomer klaar te kunnen zijn. Maar ze moet nog heel wat werk op universitair niveau doen, naast het zorgen voor de twee dochtertjes. Armando komt er wat achteraan gehobbeld, maar hij moet dan ook werken om de familie te kunnen onderhouden. 

Mariano Arellano en Gloria PérezMariano en Gloria kwamen afgelopen september pas naar El Escorial, zodat hij de lessen kon volgen en zich helemaal aan de studie kon wijden. Hij studeert voltijds, hij volgt de colleges en wijdt zich helemaal aan de studie, hij zit het grootste deel van de dag in de bibliotheek. Gloria werkt als lerares in het college Juan de Valdés. 

Jonatán Navarro en Marta LópezJonathan en Martha wonen op het terrein van het seminarie, in een van de piepkleine woninkjes die wij voor de studenten hebben ingericht. Dat is het project Ponce de Fuente. Ze studeren allebei voltijds, en zorgen om de beurt 's middags voor hun zoon. 

Ze verzetten allemaal veel werk en besteden veel tijd aan de studie, wat ook in hun cijfers tot uitdrukking komt. Ook zijn ze zeer betrokken bij de kerken hier in en rond Madrid, en ze werken op allerlei manieren mee, dus alle giften die binnenkomen zijn zeer welkom om hun studie te betalen. Martha heeft een kleine beurs uit de Verenigde Staten, maar ook dat is krap. Ze hebben het er allemaal voor over om van het minimum te leven, teneinde hun studies te volgen en hun roeping eens gehoor te kunnen geven.