laatst bijgewerkt:  13-11-2012   

Op 22 juni 2012 voerden de kinderen de musical: Charlie en de chocoladefabriek op. Het ging erg goed, en er waren veel bezoekers. Dat was goed voor de kinderen, die bijna allemaal meededen, en ook voor de relaties met de buurt en de gemeente. 
Het is helaas niet gelukt om de EO of de Wilde ganzen voor dit project te interesseren. Dus blijf bidden en blijf geven... het is nog steeds hard nodig. 

Mijn excuses, er waren wel contacten, maar ik ben in gebreke gebleven. Het werk is flink uitgebreid, er zijn nu 30 kinderen die worden opgevangen en begeleid (en daarmee ook de gezinnen waar ze uit stammen) en van hieruit wordt er een vergellijkbare opvang opgezet in Bolivia. Je moet maar durven! Dat is voor heel jonge moedertjes van 12 tot 14 jaar en hun kinderen. Daar is helemaal nog geen opvang voor, en u kunt u voorstellen hoe een kindje dan je leven op zijn kop zet...
U kunt het allemaal zien (in het Spaans) op http://www.serviciosocialelfar.org

Januari 2006. De kinderen bereiden een musical voor: The Wizard of Oss. Een flink project, waarin ze allemaal aan bod komen... We mogen allemaal komen kijken! Het is een groot succes geworden, hoorden we later...

Er zijn wat veranderingen gekomen onder de kinderen, van Carla en Diego komen niet meer, hun ouders kunnen ze nu prima opvoeden. Geweldig, toch? Maar er zijn nieuwe kinderen: Mohamed, die vorig jaar kwam, maar later door familieomstandigheden tijdelijk weg moest uit de stad, Elias van 12, Alejandro van 5 en 2 zusjes en een broer: Tania van 4, Damian van 5 en Daniel van 9.


Een foto zegt meer dan woorden, van achter naar voor en van rechts naar links:
Dani A, Juan, Dona (groene jak) Carla (roze jak) Jonatan (groepsleider, met oranje-rode jas) hij houdt Eric vast,  Rosa Mari (groepsleidster met bruine jas) Edu (groepsleider) Gloria (groepsleidster en moeder van Edu) Diego (voor Gloria,die hem vast houdt) Jairo (voor Edu) Rosa Mari (blauwe jak ) Ester (vrijwilligster die Rosa Mari omarmt, Ester is een nichtje van ds.  Carmen Sánchez) en Sara (met het geel onranje jak,) Miriam (met het donkerrode vest) worden vastgehouden door Débora (groepsleidster) Marc (met het rode jak, die boven op de groepsleider Magog is gevallen, net als de jongen in het grijs: Juanjo.

Toen de scholen, na een fijne vacantie, weer begonnen in 2005, waren er 17 kinderen die werden opgevangen tussen de 4 en 11jaar –Donna, Marc, Sara, Carla, Diego, Coralito, Dani A, Franc, Dani R, Pedro, Jaume, Jairo, Juan, Miriam, Juanjo, Eric en Rosa Mari; en er werden nog meer kinderen verwacht.
Op 8 october deden ze mee aan de Protestantse Olympische spelen, onder het motto: een gezonde geest in een gezond lichaam. De kinderen hebben er van genoten, niet in het minst omdat (met enige aandrang van de leiding) ouders en ooms en tantes zijn komen kijken! Dat was nog veel belangrijker voor ze dan de zilveren plak die ze wonnen. :-)

En daarna werd het weer tijd voor de kerst... met de voorbereidingen daarvoor beginnen ze vroeg in Spanje, omdat ze geen Sinterklaasfeest vieren, maar wel... Los Reyes: Drie koningen, die cadeautjes komen brengen. Of dat hier ook zo zal zijn? Ze doen hun best.

Aan de leiding en de vrijwilligers zal het niet liggen: Jonatan, Antonio, Rosa Mari, Edu, Gloria, Bernat, Magog en Debora worden dit jaar aangevuld met Ani, en als vrijwilligers mag men rekenen op Esther S, Ester C, mevrouw Ángeles, Sara  en Luis. Zij staan de kinderen in allerlei dingen bij, maken opdrachten voor ze, maar maken ook schoon, want dat is iets dat veel kinderen niet kennen, en dat moet ze geleerd worden.  Ook deze cursus werken een kinderarts en verpeelgster, Elisabeth en Isabel mee, en dan kan men rekenen op Jaume als psychiater.

Giften zijn altijd welkom op onze rekening (45.67.74.068 of giro 315800 ten name van ‘Het Evangelie in Spanje’ te Zeist) of op naam van het Centro Moises bij de bank "la caixa" agencia nr. 3253 - 93 - 2200050529 in Spanje. C/ Roger de Lauria, 59. 08923 Sta. Coloma de Gramenet. Barcelona (kantoor)
Telf. 93.466.47.03   centromoises@serviciosocialelfar.org (kantoortijden)